water woman illustration

Onderwerpen in deze blogs hebben betrekking op het in balans brengen van energie op alle niveau’s; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Lees over leuke en interessante ‘tips and tricks’ mbt leven in flow, balans en liefde.
 

1. Keuzes maken – reinigende werking van water 

Kiezen

Een liefdevolle opvoeding bestaat uit het kind ondersteunen in het maken van eigen keuzen en verantwoordelijkheid leren dragen voor die keuzen. Er zijn veel situaties bekend waarin mensen niet het idee hebben dat ze kunnen kiezen. en laten we wel wezen: soms heb je ook gewoon geen keus. Geen keus hebben kan leiden to machteloosheid, een benauwd gevoel of ontevredenheid. Er kunnen zelfs fysieke klachten optreden als je lang genoeg het gevoel hebt in een soort gevangenis te leven. Vaak echter heb je wel een keuze, al voelt het misschien niet zo. Het denken beïnvloedt je gevoelswereld. Het is altijd mogelijk de boel op z’n kop te zetten. Doe eens iets waarvan je denkt dat het onmogelijk is en accepteer de gevolgen. Neem je een risico of blijf je veilig?

Weet dat jouw keuze op dat specifieke moment de beste keuze is voor jou, je hebt ‘m namelijk zelf gemaakt met de kennis van dat moment. Een bewuste keuze maakt je krachtig en geeft je zelfvertrouwen. Sta achter je keuze, en handel in volle overtuiging! Niet kiezen is ook kiezen. Het lijkt makkelijk en kan heel bevredigend zijn. Als dat echter niet het geval is, dan weet je dat je opnieuw mag kiezen. Het houdt nooit op.

Stromen, reinigen, veranderen

Niet alleen de afwas, de was en je lijf worden schoon en fris van water. Water zuivert veel meer dan je denkt, zoals b.v. edelstenen. Leg ze 24 uur in een bak water, liefst bij het raam bij volle maan en de stenen laden helemaal op.

helende woorden

bevroren waterkristal van Masaru Emotu

Water beschikt over helende krachten; het kan beïnvloed worden door muziek, woorden, teksten, straling en zelfs door positieve of negatieve gedachten. Het kan deze invloed onthouden, en die informatie kan zichtbaar gemaakt worden door middel van foto´s van de waterkristallen. Masuru Emoto heeft laten zien dat bij een vriendelijk woord op een glas water in bevroren toestand, een prachtig ijskristal zichtbaar wordt. Een kwaadaardig woord levert dat niet op. Schrijf eens een helend woord op voor jezelf op een glas water en drink daar elke dag van. Je zult zien dat het water in je lichaam de helende kracht overneemt.

schoon

Heilzaam water vind je in bronnen en in bijvoorbeeld de Dode Zee. Een heilzaam bad kun je ook thuis nemen met etherische olie (opgelost in een scheutje melk) of gewoon kruiden uit je tuin of keukenkastje. Ga liggen, neem de tijd en laat je gedachten en emoties komen en gaan. Heb je alleen een douche tot je beschikking, richt je aandacht dan op de straal die via je kruin langs je huid straalt en visualiseer dat deze door je kruin opgenomen wordt en alles, van binnen en buiten, schoon spoelt totdat je hele lichaam straalt van een wit, helder, schoon licht.

verdrietig, kwaad of gekwetst?

De tweede chakra valt onder het element water, één van de vijf elementen. Het is het centrum van authentieke, seksuele energie en scheppende krachten. Het waterelement staat ook in verband met je emoties, heftig en krachtig als de golven bij storm tegen de rotsen beuken of glad en vredig als het oppervlak van een meer in de vroege ochtend. Bungel eens met je voeten in een vijver bij het park in de buurt of ga met je hand door het water als je in een boot zit. Voel hoe het water langs je heen glijdt. Laat het je zuiveren.

Water drinken is ontgiftend voor je nieren (emotie angst) en je blaas (emotie onzekerheid). Op psychisch gebied is het het loslaten en laten stromen van gevoelens. Net zoals je je van buiten schoon spoelt, kun je dat ook van binnen doen. Zeker als je emoties zoals verdriet, kwaadheid of gekwetstheid ervaren hebt, zul je jezelf ontladen en opladen middels een vaginale douche of een klisma en hernieuwde energie ervaren.
Water zuivert en loutert.

Voel je vrij te reageren met vragen, opmerkingen en andersoortige informatie via het contact formulier of laat hieronder een comment achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *